3. tammikuuta 2015

Lista 3 - Automaattimaailma

Japani on todella kaikenlaisten automaattien ja automatisoinnin valtakunta. Katujen varsilta ja kauppojen edustoilta löytyy jos jonkinlaista automaattia, joissa yleisimpiä tuotteita ovat erilaiset limut, teet, jäätelöt, kuumat ja kylmät ateriat sekä kahvit tölkeissä, nekin kuumina tai kylminä.

Automaatit, joita ilman maailma todennäköisesti tulisi toimeen (TOP 3+)

Erilaisia pieniä leluja ja elokuvien tai sarjakuvien hahmoja sisältään suoltavat automaatit ovat myös ilmeisen suosittuja, koska lähes jokainen vähänkin isompi kauppa on muutaman sellaisen oviensa ympäristöön hommannut. Listaan tässä muutaman tavallaan ajatuksia herättävän.



Näiden automaattien eräänlainen viehätyshän on juuri siinä, että ei tiedä, mikä vaihtoehtoisista hahmoista lokeroon kolahtaa, kun ensin on muutaman kolikon laitteeseen työntänyt.

3. Vaikka Barcelonaan on täältä aika paljon matkaa (reilu 10 000 km), niin FC Barcelonan kannattajia uskotaan löytyvän sen verran, että kuuluisimpien pelaajien kuvatuksille riittää ostajia.


Tarkimmat huomannevat, että Leo on saanut automaattiin kaksi erilaista hahmoa pienempien tähtien joutuessa tyytymään yhteen. Mutta miten kauan (ja paljonko rahaa) menisi ennen kuin saisi juuri sen haluamansa? Tästä automaatista löytyi "ilmainen kinderi", jonka huomasin vasta kuvan otettuani. Valitettavasti se ei ollut ulostunut alunperin tästä automaatista, ja palautinkin sen pikaisesti takaisin.

2. Ellei satu ihan olemaan varaa omaan palvelijaan, sellaisen voi hankkia kahvi- ja teehetkiään ilostuttamaan kuppinsa reunalle. Asennoissa löytyy.


1. Yksin juomien nauttiminen on yleensä tylsempää kuin kaverin kanssa riippumatta siitä, mitä nauttii. Yksin juopottelu on muutenkin enemmän ammattilaisten heiniä. Jos Kari Grandi tai muu janoisten kaveri ei pääse paikalle, niin aina voi hankkia seuraa automaatista.



Nuo ovat muuten todella rumia. Katsokaapa tarkemmin vaikka ensimmäistä kuvaa. En tiedä, saako kuvista ihan oikeaa käsitystä. Pitäisiköhän automaatin nimi olla "Drunk punkers" vai onko tuossa joku juju? Mut joo, viestiä vaan tännepäin, niin laitan "Punk-juopottelijan" iltojasi ilahduttamaan. Jälkimmäisistä kuvista selviää, että palvelijaneitonen ja punkkari viihtyvät hyvin yhdessä. Nämä voittajien kuvat ovat kaikki eri paikoista, olen siis kerännyt niitä oikein sarjan. Hyvin varustetusta tavaratalosta löytyi automaattien vierestä ihan hyllytavaraa.

Lopuksi muutama kunniamaininnan ansainnut eli urheilutermein pistesijalle yltänyt automaattihahmo.


Ei ole haittaa allergioista (paitsi muovi-), kun hankkii lelulemmikin, joka kiteyttää juurikin sen, mitä lemmikki tekee. Yrittävätköhän nämä varoittaa jostakin? Miksi tyytyisit tavallisiin korvatulppiin, kun voit muodikkaasti nukkua tytöt korvilla? Viimeinen pikkukuva korvatulpista on mun ehdoton suosikki.

Ehkä hämmentävintä kuitenkin on, että kaikenlaiset automaatit ovat poikkeuksetta toimintakunnossa. Ne seisovat yötäpäivää ulkona kaduilla, mutta yhtäkään rikkinäistä tai esimerkiksi kirkkovenesoutukilpailupiirrosta kylkeensä saanutta en ole nähnyt. Hyvin harvoin myöskään tuotteet ovat loppu. Joku niistä pitää huolta.

(Pahoittelen kuvien laatua, mutta Lumia 520 ei ota paljon parempia. Kuvien siirtäminen blogiin sen sijaan on tehty OneDriven kautta mukavan sujuvaksi, jos siis käyttää Windows-konetta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti