24. huhtikuuta 2015

Pientä viilausta 3 - kopioita pukatessa

Kopiointi on melkoisen tylsää puuhaa, tekee sitä sitten käsin (linkki) tai tarkoitukseen valmistetulla laitteella. Jo pitkään vähän isommissa kopiokoneissa on ollut ohjainlaitteena kosketusnäyttö, joka yleensä koneen ruksuttaessa näyttää, monesko tuloste on tulossa. Kopioiden määrästä ja mallista riippuen kopionti kestää normaalisti muutamasta sekunnista minuutteihin, jos kaikki menee hyvin.

Tylsään kopioiden odotteluun on keksitty kosketusnäyttöä hyödyntäen puuhaa. Paikallisissa monitoimimyymälöissä eli konbineissa on kaiken muun lisäksi mahdollisuus myös tulostaa tiedostoja omalta medialtaan paperiversioiksi. Konbinien kopiokoneissa tulostuksen alkaessa kosketusnäytölle ilmestyy klassisia "etsi kuvista eroavaisuudet" -tehtäviä, jotka voi näyttöä tökkimällä yrittää ratkaista.



Tehtävät eivät viivy näytöllä kovin kauaa, ja ratkaisu annetaan vähän liian nopeasti. Mielestäni tätä voisi kehittää vielä niin, että kopion saisi ilmaiseksi, jos tehtävän ehtii ratkaista. Mustavalkokopio maksaa 10 jeniä. En usko, että näyttö olisi liian kovilla, jos tuollainen "porkkana" asiakkaalle annettaisiin. Kun vielä vähän pidemmälle ajattelee, niin voisihan tuota kosketusnäytön "tyhjää aikaa" hyödyntää monenlaisella muullakin materiaalilla, vaikka ihan kohdennetusti sille työpaikalle, jossa kone paperia sisuksistaan suoltaa.

Mutta joo, tällainen pitää saada jokaiseen toimistoon. Ihan vaan vinkkinä sinne erääseen varsinaissuomalaiseen yhtenäiskouluun, jos/kun harkitsette uuden kopiokoneen hankkimista. Olisi jo aika.

Oletteko muuten miettineet, että noissa - esimerkiksi "etsi kolme eroavaisuutta" ja "etsi viisi virhettä" - tehtävissä on käsitteellinen ongelma? Siis kummassa kuvassa on se ero? Eikö se ole molemmissa? Siis kummassa kuvista on se virhe? Ihmekös en ole onnistunut/ehtinyt vielä yhtään tehtävää ratkaisemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti