17. huhtikuuta 2015

Pientä viilausta 1 - ei linssiin vaan japanilaisittain

Eräs oppinut japanilainen alkuperäisasukas luonnehti kansansa vahvuuksia meille kertoen, että japanilaiset eivät varsinaisesti ole kovin hyviä luomaan mitään aivan uutta, mutta jo olemassaolevien tuotteiden ja keksintöjen kehittäminen vielä vähän paremmiksi on heidän juttunsa. Vaikka olemme 200 päivän aikana jo tavallaan tottuneet ja turtuneet niihin niin, ettemme enää oikein näe uutta vanhassa, niin yritän antaa muutaman esimerkin.

Minulle huomautettiin hetimiten, että "Sulla on aika monta sarjaa, joista on vaan ykkönen". Tästä tulee pidempi sarja. Oottakaas vaan.



Kyseessä on siis leviterasian valmis kolo/lovi voiveitselle. Vai onko se sitten leviteveitsi, jos rasiassa ei olekaan voita? Lovi on sekä rasiassa että kannessa. En tiedä, onko japanilainen keksintö, mutta ihan toimiva. Kun tammikuussa kävin kotimaassa muun muassa moikkaamassa viimeisimmän luokkani oppilaita, niin kerroin tämän esimerkkinä juuri tällaisesta japanilaisten tuotekehittelystä. Kysyin, tekeekö äippä/iskä jonkun kodissa itse suomalaisiin leviterasioihin tee se itse -loven. Yksi kahdestakymmenestä oppilaasta myönsi näin heillä tapahtuvan. Mainittakoon, että oppilas ei näyttänyt japanilaiselta, joten ihan varma kehitelmän alkuperästä en voi olla.

Jos lukijalla ei nyt oikein yhdistänyt, niin idea on siinä, että veitsi ei tipu, kun rasian ottaa jääkaapista. Hygieniapuolesta en tiedä, mutta ei tuo varmaan sen epähygienisempi säilytystapa ole kuin veitsen rasian päällä pitäminenkään. He, jotka hygieniasta enemmän tietävät, kommentoikoot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti