23. marraskuuta 2014

Lista 1 - Työvoimasto ja Lista 2 - TV-show:t

Tästä bloggauksesta ajattelin tehdä päivitettävän kokoelman erilaisia listoja erilaisista asioista. Huomiot ja aiheet ovat täysin satunnaisesti valittuja, mitä nyt on silmiin osunut ja ihmetyttänyt. Tarkoitus ei ole kyseenalaistaa (no ehkä vähän) tai arvostella (kovin paljoa) järjestelmää.

TV-show:t - hillittyjä nuo japanilaiset (TOP 4+)
23.11.2014

Meillä kun ei täälläkään ole televisiota, niin tuli lauantai-illan ratoksi katsottua juutuubista vähän paikallista tv-kulttuurihistoriaa. Nämä ovat jo useaan kertaan sähköpostit ja veisbuukit kiertäneet, mutta koska tiedän, että muutamat harvat - mutta sitäkin tärkeämmät - blogin lukijani ovat voineet välttää tietoisuuden näistä, niin seuraavassa on linkkilista omista suosikeistani. Japanilaisethan ovat ennen kaikkea hillittyjä, ja hyvin tärkeää on säilyttää kasvonsa, mutta ilmeisesti ei koko kansan edessä.

1. Vaikka tekee kipeää, niin ykköseksi nostan tästä, melko kattavasta kokoelmasta, tuon ensimmäisen osuuden. Tavallaan vetää hiljaiseksi, tavallaan naurattaa. Loput voi katsoa joskus toiste, jos uskaltaa.


2. Klassikko, joka on näistä ehkä puhkikulunein, mutta jaksaa hämmästyttää vielä vuosien jälkeenkin.



3. Lähes yhtä järjetöntä, mutta hieman vaihtelevampaa sekoilua edustaa "Laatikkomuuri" -leikki, jossa erityismaininnan saa leikkijöiden ja juontajan voimakas vuorovaikutus, sanailudynamiikka.


4. Listaa voisi jatkaa vaikka miten paljon, mutta jos on jaksanut tänne saakka, niin voi vielä miettiä, miten itse pärjäisi "Isoisän pelastamisessa". Entä miten monen pysähdyksen taktiikalla kisaan lähtisi?



Hieman tarkemmin kun näitä vilkaisee, niin ehkä huomaa, että taitaa olla suurimmaksi osaksi sama porukka, joka näitä kisailuja on kansalleen työstänyt. Lopuksi K-18 varoitus: yhden linkin loppupuolella näkyy tissejä.

No okei, yksi vielä, mutta opettavampi eli kielenopiskeluun. Varo korvamatoa.



Työvoimastolle tekemistä (TOP 3)
13.11.2014

1. Setä virka-asussaan seisoo ennen bussipysäkkiä ja pitää pystyssä kylttiä, joka ilmeisesti kertoo, että bussipysäkki alkaa: Ei saa parkkeerata (tai jotain, ehkei saa pysähtyäkään).


Bussipysäkin jälkeen seisoo sitten toinen setä virka-asussaan ja pitää kädessään kylttiä, jossa todennäköisesti lukee, että bussipysäkki päättyy. Kumpi on esimies, kumpi alainen? En ole varma, ehkä tuo ennen pysäkkiä seisova, koska hänen hommansa on vastuullisempi ja kevyempi.

2. Ehdottomasti rauhallisin hetki viikossa opiskelija-asuntoalueellamme on lauantaiaamu. Silloin ei kukaan, eikä mikään liiku yhtään mihinkään, eikä mistään, saati millään. Juuri silloin on nähty tarpeelliseksi vartioida tuota rauhan tyyssijaa. Vartija-setä komeassa virka-asussaan tulee aamukahdeksalta ja tekee täyden vartiopäivän poistuen vasta myöhään iltapäivällä käveltyään koko päivän ympäri asuntoaluetta. Muina päivinä vartijaa ei näy. Ehkä hän on osa-aikaviikonloppueläkkeellä.


3. Isommissa ja pienemmissäkin risteyksissä sedät (yksi per kulma) kirkkaankeltaisissa (tai edellisiä vastaavissa) virka-asuissaan ohjaavat kevyen liikenteen väylien kulkijoita ohittamaan itsensä ja ylittämään raskaamman liikenteen väylän. Turha kai mainita, että on noissa risteyksissä myös ihan tavalliset liikennevalot sekä kevyelle että raskaammalle liikenteelle, ja ne ovat aivan täydessä toiminnassa.


Tällä työllä on listaykköstä tuplasti, ja listakakkosta nelinkertaisesti työllistävämpi vaikutus. Lisäksi pitää ottaa huomioon, että risteyksiä on kaupungissa enemmän kuin bussipysäkkejä tai asuntoalueita. Epäilen, että tämä listakolmosen homma on japanilaisten pikkupoikien unelma-ammatti, koska siinä saa työkseen heilutella valomiekkaa, vaikkakin vähän pienempää kuin elokuvien esikuvilla, mutta kuitenkin. Kuvien liikenteenohjaajilla ei ole valomiekkoja, he ovat varmaankin vasta työharjoittelussa.

Toivottavasti kukaan kyseisten ammattikuntien tai heidän koneistonsa edustajista ei osaa suomea. Mutta jos kuitenkin joku osaa, niin se joku ei koskaan hae internetistä mitään hakusanoilla "Suomipoika Sendaissa" tai edes sinnepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti