19. marraskuuta 2014

Ravinnonhankinta 2 - Välipalakala ja pari kaveria

Japanilaiset syövät tunnetusti paljon kalaa. Aika paljon siihen varmaan vaikuttaa se, että saarivaltioissa yleensä on vettä joka puolella ympärillä. Japani on lisäksi melko pitkä ja kapoinen saarivaltio, joten ongelle ei ole kovin pitkä matka mistään.

Olemme kaupungilla kulkiessamme useaan otteeseen ihmetelleet, miten eräiden isoin kalakyltein varustettujen kioskien oville riittää aina jonoa.

Kalabaari iltavalaistuksessa, jonoa ei edes ulos saakka.

Eräänä iltapäivänä, kun olimme pyöräilemässä keskikaupungilta asunnollemme päin, vaimon lausunnot alkoivat kuulostaa sellaisilta, että sitä pitää pian ruokkia, sillä nälkäisen vaimon pelko on viisauden alku. Ainakin jos se sattuu olemaan oma vaimo, ja nimenomaisesti tämä kyseinen vaimo. Onneksi matkan varrella on kalabaari.

Hetken ulkona jonotettuamme pääsimme tarkkailemaan, mistä on kyse. Kuvat yrittävät sen kertoa (tarkennukset ja kommentit osoittamalla).






Kyseessä on siis vohvelikala (tai kalavohveli) täytteellä. Takuulla juuri (tiskiltä) pyydetty ja maistuu vielä paremmalta kuin näyttää. Ei mikään nutellantyyppisellä täytetty voi tosin pahaakaan olla. Muitakin täytteitä olisi ollut ja varmaan on muissa putiikeissa enemmänkin. Täältäkin olisi saanut mm. gyutan-täytteellä. Gyutan eli naudankieli on paikallinen erikoisuus ja ravintoloiden herkku. Gyutan-täytteinen vohveli olisi ollut jopa makeita versioita edullisempi, mutta voi olla, että jatkamme valitsemallamme linjalla.


Aika pitkään piti nälkää loitolla tuo fisu. Sen energiamäärällä pitäisi suositusten mukaan elää varmaan kolme vuorokautta. Hieman terveellisempiä vaihtoehtoja löytyi Seiyu-ruokakaupan hyllyltä.


Tai en tiedä terveellisyydestä. Mansikkakausi on täällä avattu. Kuvasta ehkä näkyy, että jokainen mansikka paketissaan on täydellisen muotoinen ja värinen. Koska kaikki pakataan vähintään kaksinkertaiseen muoviin, niin epäilen, että nuo mansikat ovat kasvaneetkin jonkinlaisessa muovimuotissa. Voi olla, että mansikat jää maistamatta, mutta ananaspaloja sen sijaan tekee useasti mieli. Ne ovat todella makeita ja raikkaita, vaikka rasiassa ovatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti